wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Kosmetyki Professional » Octan witaminy E, Esent, 10 ml
Octan witaminy E, Esent, 10 ml

Octan witaminy E, Esent, 10 ml

Esent
7 osób kupiło 8 produktów

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 1-3 dni

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier InPost - 15,00 zł
Kurier InPost pobranie - 16,50 zł
InPost Paczkomaty - 12,00 zł
Odbiór osobisty w sklepie stacjonarnym - 0,00 zł

Stan magazynowy:

Kod EAN: 5902574355447

Stan produktu: Nowy

Cena: 12,00 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Octan witaminy E, Esent, 10 ml

Octan witaminy E (octan tokoferylu) - jest to forma witaminy E najczęściej stosowana w kosmetyce, jest rewelacyjnym antyoksydantem, neutralizuje i likwiduje obecne w skórze wolne rodniki, poprzez to hamuje procesy starzenia się skóry, wzmacnia i odżywia barierę lipidowa skóry, regulując poziom wody w skórze,podwyższa zdolność wiązania wody przez skórę.

Kolejnym bardzo pożądanym działaniem witaminy jest ochrona skóry przed działaniem promieni UV, a także łagodzenie skutków oparzeń słonecznych.

Nie można nie wspomnieć o działaniach typowo dermatologicznych, witamina E , przyspiesza gojenie się ran, ma działanie przeciwzapalne.

I na koniec wspomnę o jeszcze jednym zastosowaniu octanu witaminy E, jest doskonałym naturalnym konserwantem zapewniającym stabilność preparatu kosmetycznego.


Zastosowanie: stosowana jest powszechnie w niemal wszystkich kosmetykach pielęgnacyjnych, począwszy od kremów balsamów odmładzająco- nawilżających , poprzez produkty do ochrony przed promieniami słonecznymi, skończywszy na środkach dermatologicznych wspomagających gojenie się ran, czy łagodzących skutki oparzeń ( także słonecznych ).
 

Sposób użycia: sugerowane stężenie w kosmetykach do 5 %, octan witaminy znakomicie rozpuszcza się w tłuszczach ( olejach, masłach kosmetycznych itp. ), nie rozpuszcza się w wodzie.
 

Informacje chemiczne: ester kwasu octowego i witaminy E (tokoferylu). Jest witaminowym suplementem stosowanym w produktach dermatologicznych, w stosunku do czystego tekoferolu ma zblokowana grupę hydroksylową co przekłada się no podwyższenie ph ( zmniejszenie kwasowości). Octan w kontakcie ze skórą powoli hydrolizuje i jest wchłaniany przez skórę.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.


Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu